XXL kip pastei

XXL kip pastei

5.0 4 rating
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
6 porties

Składniki

Bladerdeeg
  • boter in stukken (1-2 cm), bevroren
    200 g
  • bloem en iets meer om te bestuiven
    200 g
  • koud water
    90 g
  • zout
    ½ tl
Gekarameliseerde uien
  • teentje knoflook
    1
  • boter
    20 g
  • spekblokjes
    110 g
  • uien in acht gesneden, lagen gescheiden
    250 g
  • donkerbruine suiker
    20 g
  • balsamicoazijn
    20 g
  • zout
    ½ tl
Kipvulling
  • water
    600 g
  • kiphaasjes
    500 g
  • zoete aardappelen in blokjes (2 cm)
    220 g
  • verse tijm en iets meer als afwerking
    3 takjes
  • zout
    1 - 2 snuifjes
  • gemalen zwarte peper
    1 - 2 snuifjes
  • verse champignons in vieren gesneden
    150 g
  • boter
    40 g
  • bloem
    30 g
  • kippenbouillonpasta
    1 tl
  • room, 35% vet
    50 g
  • melk om te kleuren

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 1275.4 mg
Białko 29.8 g
Kalorie 3442.3 kJ / 819.5 kcal
Tłuszcz 51.3 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 28.3 g
Węglowodany 57.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...