Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g kalfszwezerik
- 250 g witte azijn
- 750 g koud water
- 600 g water
- ijskoud water
- ijsblokjes
- 300 g lente-uien, in stukken
- 2 teentjes knoflook
- 30 g olijfolie
- 1 - 2 snuifjes zout, naar eigen smaak
- 1 - 2 snuifjes gemalen zwarte peper, naar eigen smaak
- 100 g witte wijn
- 100 g opklopbare room, 30-40% V.G.
- zout, naar eigen smaak
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 2280 kJ / 545 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 45 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tropische kippendijen met hawaiiaanse toast (huli huli stijl)
Brak ocen
Vegetarische hamburger
45 dk
Batbout met kaas
30 dk
Pizza lahmacun a la Turk
1h
Ovenburger
1sa 45 dk
Hartige cheesecake met kruiden en pistachenoten
Brak ocen
Aardappel- en gedroogde champignonsoep
Brak ocen
Karamelpoeder
1h
Koken van parelspeltgraan
Brak ocen
Veenbessen-chocolade cakemix
Brak ocen
Dracula bloed
Brak ocen
350 g sjalot kleuren
Brak ocen