Gâteau au chocolat meringué et caramel au café

Gâteau au chocolat meringué et caramel au café

4.4 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 parts

Składniki

Le gâteau au chocolat
  • du beurre pour le moule
  • de la farine de blé aux céréales pour le moule
  • de chocolat noir 70% en morceaux
    200 g
  • de crème liquide 30-40% M.G.
    200 g
  • de sucre
    200 g
  • oeufs
    6
  • de sel
    1 pincée
  • de poudre de cacao
    25 g
  • de levure chimique (1 sachet)
    2 c. à café
La meringue
  • de sucre
    150 g
  • blancs d'oeufs
    3
  • de sel
    1 pincée
Le caramel expresso
  • de sucre brun
    250 g
  • de café expresso
    120 g
  • de beurre froid, en 1 morceau (env. 6 x 4 x 1 cm)
    30 g
  • de jus de citron (voir conseil)
    1 c. à café
  • d'eau
    1000 g
  • de vinaigre
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 414 kcal / 1731 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 49 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...