Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g água
- 6 ovos
- 50 g pão branco cortado em pedaços
- 100 g leite
- 20 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 80 g cebola cortada em pedaços
- 800 g carne picada mista (p.ex.: carne de porco e de vaca)
- 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta preta
- ½ c. chá de colorau
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 694 kJ / 166 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rolo de carne crocante
1 Std.
Rolo de peru recheado
1 godz. 15 min
Pudim de pescada
1 Std.
Lombinho de porco Wellington com puré de ervilhas e molho de champanhe
1 godz. 15 min
Empadão de atum
1 Std. 10 Min
Rolo de carne
1 Std.
Coxas de frango com puré de cenoura
8h 45min
Gratinado de frango, fiambre e queijo
1 Std.
Peito de frango gratinado com molho de tomate seco
1 Std.
Surpresas de peru
45min
Rolo de peru com cogumelos
50 Min
Almôndegas com molho de tomate e arroz
1 godz. 15 min