Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g cebolinha nova
- 500 g salsicha fresca de porco, s/ pele
- 1 c. chá de tomilho seco
- 1 c. chá de salsa seca
- 20 g molho inglês
- 1 folha de massa folhada (25x40 cm)
- 1 ovo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2810 kJ / 669.1 kcal
- Białko
- 22.5 g
- Węglowodany
- 39.6 g
- Tłuszcz
- 46.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.8 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 1229.5 mg
Alternatywne przepisy
Baguetes com pasta de atum
30 min
Carne em massa folhada
40 min
Guisado de porco com puré de batata
9 godz.
Frango à Gomes de Sá
1h 20min
Piza Big Mac
1h 30 min
Bifinhos de vaca com molho de chocolate
45 min
Piano marinado em chá com legumes e arroz
1h 40 min
One pot de frango com paprika
45 min
Frango picante com batatas e molho de coentros
4 Std. 30 Min
Frango pizzaiola com massa fresca
30 min
Gratinado de carne picada com alho-francês e fiambre
1h 10 min
Empadas de frango
2h