Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinada
- 1 dente de alho
- 50 g vinho branco
- ½ c. chá de sal
- 500 g chocos c/ tinta limpos cortados em pedaços
- 1 folha de louro
Risoto
- 50 g queijo da Ilha
- 30 g salsa
- 30 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- Água q.b.
- 300 g arroz p/ risoto
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1417.6 kJ / 338.8 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 43.7 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 959.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de champanhe com camarão e vieiras
45 min
Caril de lulas com arroz a vapor
1u.
Risoto de garoupa com manjericão
1u.
Risoto de bacalhau com grão
40min
Arroz de chocos com tinta
1h 10min
Risoto de corvina e amêijoa
50min
Risoto de polvo
1h 10min
Douradas com açorda de coentros
45 min
Lulas com cuscuz e espinafres
50min
Risoto de pato
1h 15min
Risoto de amêijoas
3h
Polvo no forno com risoto de grelos
1h 40min