Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 600 g mexilhão fresco e limpo
- 600 g amêijoa fresca e limpa
- 600 g berbigão fresco e limpo
- 500 g massa tipo tagliatelle
- 30 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 6 gemas de ovo
- 30 g azeite, mais q.b. p/ envolver
- 4 chalotas
- 400 g mistura de cogumelos cortados em quartos
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de tomilho-limão, mais q.b. p/ guarnecer
- 30 g vinho branco
- 210 g leite evaporado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3109 kJ / 743.1 kcal
- Białko
- 58.5 g
- Węglowodany
- 87.6 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 1535.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de arroz com atum
35 min
Esparguete à carbonara
30min
Arroz carolino com refogado de alho
40 min
Pastéis de camarão
1h 30 min
Massa verde vegan
35 min
Esparguete à carbonara
30min
Esparguete preto com lulas de conserva
30min
Arroz de cenoura
30min
Risoto de polvo com espumante
1óra 45p
Massa preguiçosa
1óra
Arroz vaporizado
35 min
Tagliatelle com alho-francês, chouriço e cogumelos
40 min