Esparguete negro com frutos do mar e molho de maracujá

Esparguete negro com frutos do mar e molho de maracujá

3.1 22 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
2 doses

Składniki

Massa
  • cubos de tamboril descongelados
    250 g
  • camarão grande s/ casca (16 unid. aprox. - calibre 20/30) (ver dica)
    250 g
  • água
    1500 g
  • sal
    2 c. chá de
  • azeite mais 1 fio p/ envolver
    10 g
  • massa tipo esparguete preto
    250 g
Molho
  • ovos
    4
  • limão
    1
  • polpa de maracujá
    100 g
  • manteiga
    130 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • maracujás (opcjonalnie) só a polpa (50 g aprox.), fresca
    2
  • Cebolinho picado q.b. p/ guarnecer

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 1298.7 kcal / 5433.6 kJ
Białko 57.5 g
Tłuszcz 70.2 g
Węglowodany 109 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 37.9 g
Sód 3708.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...