Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g water
- 3 tsp Vegetable stock paste (see Tip)
- 400 g dried brown lentils
- 100 g long grain white rice
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp tomato paste (optional)
- 15 g vinegar
- 50 g extra virgin olive oil
- 200 g onion, cut into wedges (3-4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1603.9 kJ / 383.4 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 58.8 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 7.9 g
- Sód
- 331.8 mg
Alternatywne przepisy
Roast potatoes with gremolata (peeler)
1h 20min
Eggplant and ricotta involtini
1h 20min
Crispy Korean tofu
1h 20min
Lentil moussaka
3h 30min
Portuguese green eggs
50 Min
Black-eyed bean stew with baby squid
5hod. 15min
Sautéd vegetables with broccoli sauce (Thermomix® Cutter, TM6)
30min
Brussels sprouts pasta with hazelnut dressing
30min
Fakes Moutzentra (Lentils with Rice)
45min
Steamed Vegetables with Kefir Dressing
40min
Lentils with Rice- Fakes Moutzentra
45min
Delicious coconut dhal (6 months+)
30min