Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Asparagus and potatoes
- 600 g water
- 1 tsp sea salt
- 1 pinch sugar
- 5 g unsalted butter
- 700 - 750 g new baby potatoes (see Tips)
- 1000 - 1500 g white asparagus, trimmed (see Tips)
Hollandaise sauce
- 20 - 40 g water
- 10 - 20 g freshly squeezed lemon juice
- 175 - 350 g unsalted butter
- 4 - 8 egg yolks
- ½ tsp sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2308.1 kJ / 551.7 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 41.2 g
- Tłuszcz
- 40.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.4 g
- Błonnik
- 9.1 g
- Sód
- 738.7 mg
Alternatywne przepisy
Hollandaise Sauce
15 Min
Barbecue Hollandaise
20 min
Poached Cod with Beurre Blanc and Tenderstem Broccoli
1 godz. 20 min
Ratatouille Galette (Thermomix® Cutter)
1h 40min
Cholent
4h 50min
Plum Clafoutis (TM5)
1h 15min
Classic Zabaglione
15 Min
Hollandaise Sauce
15 Min
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2h
Asparagus and Potatoes with Hollandaise Sauce
50 min
Polish egg salad with tartar sauce
10min
Fennel, celery and green apple salad (Thermomix® Cutter, TM6)
15 Min