Asparagus and potatoes with hollandaise

Asparagus and potatoes with hollandaise

5.0 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

Asparagus and potatoes
  • water
    600 g
  • sea salt
    1 tsp
  • sugar
    1 pinch
  • unsalted butter
    5 g
  • new baby potatoes (see Tips)
    700 - 750 g
  • white asparagus trimmed (see Tips)
    1000 - 1500 g
Hollandaise sauce
  • water
    20 - 40 g
  • freshly squeezed lemon juice
    10 - 20 g
  • unsalted butter
    175 - 350 g
  • egg yolks
    4 - 8
  • sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    1 - 2 pinches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 551.7 kcal / 2308.1 kJ
Białko 11.6 g
Tłuszcz 40.5 g
Węglowodany 41.2 g
Błonnik 9.1 g
Tłuszcz nasycony 24.4 g
Sód 738.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...