Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Asparagus and potatoes
- 600 g water
- 1 tsp sea salt
- 1 pinch sugar
- 5 g unsalted butter
- 700 - 750 g new baby potatoes (see Tips)
- 1000 - 1500 g white asparagus, trimmed (see Tips)
Hollandaise sauce
- 20 - 40 g water
- 10 - 20 g freshly squeezed lemon juice
- 175 - 350 g unsalted butter
- 4 - 8 egg yolks
- ½ tsp sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2308.1 kJ / 551.7 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 41.2 g
- Tłuszcz
- 40.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.4 g
- Błonnik
- 9.1 g
- Sód
- 738.7 mg
Alternatywne przepisy
Sourdough soup (White borscht)
96 godz. 30 min
Saffron and cardamom poached pears
40 Min
Potato and vegetable purée
45 Min
Barbecue Onions (500 g)
45 Min
Gefilte Fish
1 Std. 10 Min
Melon and Cucumber Sour (Mocktail)
10 Min
Tarte flambee with onions (Thermomix® Cutter)
Brak ocen
Salted Herbs
15 min
Beetroot and goat cheese ice cream with crackers
15 Std.
Rhubarb and ginger crème brûlée
7h 30min
Orange curry dressing
10 Min
Breakfast Scones
30 Min