Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Chinese cabbage (wombok), cut into halves lengthways, then cut into thirds
- 2500 g water
- 150 g sea salt
- 300 g carrots, cut into pieces (3 cm)
- 25 g raisins
- 1 garlic clove, cut into slices
- 5 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 2 cm piece fresh ginger, cut into slices
- 30 g brown sugar
- 1 nori sheet, torn into pieces
- 50 g warm water
- Wartości odżywcze
- na 1000 g
- Kalorie
- 1738.5 kJ / 415.5 kcal
- Białko
- 12.9 g
- Węglowodany
- 97.7 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 16.6 g
- Sód
- 58797.4 mg
Alternatywne przepisy
Spelt bread
26h
Vegetarian Summer Rolls (TM6)
1h
Salt-free arrabbiata sauce
Brak ocen
Figs with spiced custard and nougat cream (TM6)
40min
Chai-spiced nut butter
15 Min
Spiced fennel and silverbeet with fried eggs
35 Min
Pan-fried Brussels sprouts with tonnato sauce
25 Min
Banana oat clusters
55 Min
Zucchini cheddar slice
45min
Cafe-style miso mushrooms
25 Min
Pumpkin and ginger soup
35 Min
Fudgy chocolate cake
50min