Tiramisù wafer e crema gianduia

Tiramisù wafer e crema gianduia

4.5 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Crema gianduia
  • 60 g di zucchero
  • 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
    ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 10 - 20 g di cacao amaro in polvere
  • 60 g di nocciole tostate
  • 80 g di latte parzialmente scremato
  • 170 g di cioccolato al latte a pezzi
  • 60 g di olio di arachidi
Crema mascarpone
  • 100 - 120 g di zucchero
  • 100 g di tuorli
  • 500 g di mascarpone
Terminare la preparazione
  • 30 di wafer al cioccolato
  • latte q.b.
  • cacao in polvere a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzioni

Kalorie 999.8 kcal / 4183.1 kJ
Białko 19.6 g
Tłuszcz 70.5 g
Węglowodany 76.5 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 25.7 g
Sód 171.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...