Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema gianduia
- 60 g di zucchero
-
1
cucchiaino di zucchero vanigliato
lub ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale - 10 - 20 g di cacao amaro in polvere
- 60 g di nocciole tostate
- 80 g di latte parzialmente scremato
- 170 g di cioccolato al latte a pezzi
- 60 g di olio di arachidi
Crema mascarpone
- 100 - 120 g di zucchero
- 100 g di tuorli
- 500 g di mascarpone
Terminare la preparazione
- 30 di wafer al cioccolato
- latte q.b.
- cacao in polvere, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 4183.1 kJ / 999.8 kcal
- Białko
- 19.6 g
- Węglowodany
- 76.5 g
- Tłuszcz
- 70.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.7 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 171.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata funghi e patate
1h 30min
Focaccia di patate in padella
1h
Liquore alle caramelle al latte
192h
Risotto ai peperoni
40min
Torta della nonna al cioccolato
1h 30min
Turcinilli (torcinelli abruzzesi)
3h
Muffin alla crema di limone e curry
3h
Pane agli spinaci
3h
Patate schiacciate al forno
1h
Penne risottate funghi, salsiccia e castagne
40min
Plumcake patate e speck
2h
Salame di cioccolato al caffè
3 Std. 30 Min