Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g salsa
- 600 g melão cortado em cubos
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 40 g manteiga
- 1200 g leite
- 60 g farinha
- 2 limões (raspa e sumo)
-
1
c. chá de caldo de galinha
lub 1 cubo de caldo de galinha - 10 pés de cebolinho picado p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 789.1 kJ / 188.6 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 20.9 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 381.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de ervilhas
40 Min
Creme de abóbora com caril
35 Min
Creme de ervilhas e hortelã
35 Min
Lombinho de porco com creme de funcho e puré de pastinaca
1 Std.
Gaspacho de beterraba
50 min
Sopa fria de melão com presunto
10 min
Sopa fria de pêssego e cenoura
1h 45min
Creme de beterraba e maçã
40 Min
Creme de ervilhas da avó Adília
35 Min
Gelado de banana
5min
Sopa cremosa de ervilhas
40 Min
Sopa marroquina de cenoura
40 Min