Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cogumelos secos
- 1500 g água
- 3 - 4 pés de salsa
- 50 g cenoura cortada em pedaços
- 30 g bolbo de aipo cortado em pedaços
- 50 g pastinaca cortada em pedaços
- 80 g cebola cortada em pedaços
- 40 g manteiga
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta preta
- 3 grãos de pimenta-da-Jamaica
- 2 folhas de louro
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 487.7 kJ / 116.6 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 414.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de feijão com legumes
45 min
Sopa de cebola gratinada
35 min
Creme de cogumelos
1 godz. 20 min
Creme de couve-flor, caril e leite de coco
50 min
Creme de espargos verdes
50 min
Creme de cogumelos
45 min
Creme de cogumelos
30 min
Caldo de pato com noodles e nabiças
50 min
Vichyssoise de espargos
40 min
Creme de castanha e caril
50 min
Sopa de legumes com noodles de omelete
50 min
Creme de castanhas
30 min