Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cogumelos secos
- 1500 g água
- 3 - 4 pés de salsa
- 50 g cenoura cortada em pedaços
- 30 g bolbo de aipo cortado em pedaços
- 50 g pastinaca cortada em pedaços
- 80 g cebola cortada em pedaços
- 40 g manteiga
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes - 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta preta
- 3 grãos de pimenta-da-Jamaica
- 2 folhas de louro
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 487.7 kJ / 116.6 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 414.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de cogumelos
1h 20min
Sopa de cogumelos e couve roxa
1 Std.
Creme de castanhas e couve-flor
50 Min
Creme de cogumelos
20min
Creme de curgete e caju
8h 20min
Creme de cogumelos
45min
Creme de canónigos
25 min
Creme de cogumelos
30min
Creme de castanha e caril
50 Min
Sopa picante de couve-flor
30min
Creme de batata-doce e curgete
40min
Sopa de batata-doce, lentilhas e espinafres
1 Std.