Tikka masala de frango com arroz de limão

Tikka masala de frango com arroz de limão

4.7 60 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
6 doses

Składniki

Frango
  • paprika
    2 c. sopa de
  • piripíri moído
    1 c. sopa de
  • tandoori masala
    1 ½ c. chá de
  • sumo de limão
    30 g
  • pasta de alho e gengibre
    2 c. sopa de
  • folhas de coentros
    4 c. sopa de
  • iogurte natural
    200 g
  • sal
    2 c. chá de
  • peito de frango cortado em cubos
    1000 g
Arroz
  • água
    800 g
  • arroz basmati
    400 g
  • sal
    2 c. chá de
  • óleo
    30 g
  • mostarda em grão
    1 ½ c. chá de
  • caju
    100 g
  • açafrão-da-índia
    ½ c. chá de
  • malaguetas verdes
    2
  • sumo de limão (1 unid. aprox.)
    50 g
Molho
  • óleo
    20 g
  • cebola cortada em pedaços
    120 g
  • alho
    2 dentes de
  • cardamomo verde
    2 vagens de
  • tomate em pedaços
    300 g
  • canela em pó
    ½ c. chá de
  • garam masala
    1 c. chá de
  • paprika
    1 c. chá de
  • piripíri moído
    2 c. chá de
  • limão só sumo
    ½
  • natas
    250 g
  • amêndoa s/ pele
    1 c. sopa de
  • açúcar mascavado
    1 c. chá de
  • Coentros picados q.b. p/ polvilhar

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 800 kcal / 3344 kJ
Białko 52 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 64 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...