Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di zucchero
Base
- 125 g di burro a pezzi + q.b.
- 30 g di zucchero
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Crema
- 5 uova
-
1000
g di quark a pezzi
lub 1000 g di ricotta, ben scolata - 250 g di zucchero
- 80 g di preparato per budino alla vaniglia o alla crema, senza zucchero
- 650 g di latte intero
- 120 g di olio di semi di girasole
- 1 pizzico sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1021 kJ / 244 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 23.9 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cupcake alla vaniglia
1h 30min
Baci di meringa ai mirtilli
3h 30min
Tortini cioccolato e lamponi con glassa al burro
1h
Nidi di rondine prosciutto e mozzarella
1h
Pink velvet cake
7 godz. 20 min
Éclaires al cioccolato
4h 50min
Nidi di meringa
3 Std. 20 Min
Torta vaniglia con crema inglese (Bimby Friend)
2h
Salsicce mummie
1 Std. 10 Min
Salsa Soubise
30 min
Torta cassetta di frutta
4 Std. 40 Min
Cotton Japanese cheesecake
2h