Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di zucchero
- 30 g di burro freddo, in un unico pezzo (60 x 40 mm)
- 120 g di panna (min. 30% di grassi)
- 30 g di acqua
- 1 cucchiaino di succo di limone
- 6 uova
- 1000 g di mascarpone freddo
- 250 g di biscotti savoiardi
- 50 g di liquore all'arancia (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 8 porzione
- Kalorie
- 23861.4 kJ / 5703 kcal
- Białko
- 99 g
- Węglowodany
- 350 g
- Tłuszcz
- 437 g
- Tłuszcz nasycony
- 245 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 4083 mg
Alternatywne przepisy
Crema ai frutti rossi (TM6)
20 min
Mousse al cioccolato bianco e lamponi, con glassa a specchio e pandoro (di LuCake)
2 godz. 20 min
Croccante alle arachidi
1 godz. 30 min
Lemon curd
20 min
Croccante ai pistacchi
1h
Croccante alle mandorle
1 godz. 30 min
Torta multistrato alle fragole con croccante a nido d'ape
1 godz. 20 min
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2h
Cheesecake alla crema catalana
4h
Panna cotta con salsa al caramello
6h 20min
Salsa al caramello (TM6)
1 godz. 30 min
Caramello liquido
35 min