Torta Bimby® ai mirtilli

Torta Bimby® ai mirtilli

4.8 58 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
10 fette

Składniki

Pan di Spagna
  • burro q.b.
  • 4 uova non fredde
  • 120 g zucchero
  • 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
  • 120 g di farina tipo 00
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci (opcjonalnie)
  • 1 pizzico di sale
Crema Bimby® al limone
  • 1 limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
  • 100 g di zucchero
  • 40 g di farina tipo 00
  • 500 g di latte
  • 2 uova
  • acqua q.b.
  • cubetti di ghiaccio q.b.
  • 10 gocce di colorante alimentare viola
  • 500 g di panna (min. 30% di grassi)
Bagna ai mirtilli
  • 300 g di acqua
  • 150 g di zucchero
  • 20 mirtilli
Terminare la preparazione
  • mirtilli q.b.

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 9.2 g
Kalorie 2000 kJ / 478 kcal
Tłuszcz 23.4 g
Błonnik 0.8 g
Węglowodany 57.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...