Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- burro q.b.
- 4 uova non fredde
- 120 g zucchero
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
- 120 g di farina
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci (opcjonalnie)
- 1 pizzico di sale
Crema Bimby® al limone
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di zucchero
- 40 g di farina
- 500 g di latte
- 2 uova
- acqua q.b.
- cubetti di ghiaccio q.b.
- 500 g di panna (min. 30% di grassi)
- 10 gocce di colorante alimentare viola
Bagna ai mirtilli
- 300 g di acqua
- 150 g di zucchero
- 20 mirtilli
Terminare la preparazione
- mirtilli q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2000 kJ / 478 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 57.6 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rainbow cake (Torta Arcobaleno)
4 godz. 30 min
Torta cassetta di frutta
4 godz. 40 min
Tortini cioccolato e lamponi con glassa al burro
1h
Pizze coniglio mozzarella e rucola
Brak ocen
Cupcake mimosa
1h
Torta a strati mascarpone e lamponi
5klst
Cupcake al farro, mele e nocciole
50min
Torta Bimby® al cocco e more
1h 15min
Coppa Champagne e frutti rossi al mascarpone
3 Std. 40 Min
Torta foresta nera
3 Std.
Torta multistrato alle fragole con croccante a nido d'ape
1 Std. 20 Min
Crostata con crema ai frutti di bosco
4h