Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- burro q.b.
- 4 uova non fredde
- 120 g zucchero
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
- 120 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci (opcjonalnie)
- 1 pizzico di sale
Crema Bimby® al limone
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di zucchero
- 40 g di farina tipo 00
- 500 g di latte
- 2 uova
- acqua q.b.
- cubetti di ghiaccio q.b.
- 10 gocce di colorante alimentare viola
- 500 g di panna (min. 30% di grassi)
Bagna ai mirtilli
- 300 g di acqua
- 150 g di zucchero
- 20 mirtilli
Terminare la preparazione
- mirtilli q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2000 kJ / 478 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 57.6 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta natalizia
3 godz. 25 min
Torta multistrato al limone e fiori di sambuco
5h 30min
Sfenj - donuts marocchini
3óra
Tortine al cioccolato e arancia con diplomatica al Rum
2óra 30p
Mini éclair ai lamponi
3óra
Trancetti al ribes
2óra
Torta Cook-Key®
2óra
Torta tres leches (torta ai tre latti)
2óra
Torta Saint Honoré
5h 50min
Torta Bimby® al cocco e more
1óra 15p
Torta renna al cioccolato
4 godz.
Torta a strati mascarpone e lamponi
5óra