Torta salata di pollo, funghi e patate dolci

Torta salata di pollo, funghi e patate dolci

4.5 34 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
6 porzioni

Składniki

Pasta sfoglia
  • di burro a pezzi (1-2 cm) congelato
    200 g
  • di farina + q.b.
    200 g
  • di acqua fredda
    90 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
Cipolle caramellate
  • spicchio di aglio
    1
  • di burro
    20 g
  • di pancetta affumicata a striscioline (2 cm)
    110 g
  • di cipolla a spicchi
    250 g
  • di zucchero di canna grezzo
    1 cucchiaio
  • di aceto balsamico
    1 cucchiaio
  • di sale
    ½ cucchiaino
Ripieno
  • di acqua
    600 g
  • di petto di pollo a dadini
    500 g
  • di patata americana dolce a cubetti (2 cm)
    220 g
  • timo fresco solo le foglie + q.b.
    3 rametti
  • di sale
    1 - 2 pizzichi
  • di pepe nero macinato
    1 - 2 pizzichi
  • di funghi champignon cremino in quarti
    150 g
  • di burro
    40 g
  • di farina
    30 g
  • dado per brodo di pollo
    1
  • di panna fresca liquida
    50 g
  • latte q.b. per spennellare

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 819.5 kcal / 3442.3 kJ
Białko 29.8 g
Tłuszcz 51.3 g
Węglowodany 57.4 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 28.3 g
Sód 1275.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...