Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 200 g di burro, a pezzi (1-2 cm) congelato
- 200 g di farina + q.b.
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Cipolle caramellate
- 1 spicchio di aglio
- 20 g di burro
- 110 g di pancetta affumicata, a striscioline (2 cm)
- 250 g di cipolla, a spicchi
- 1 cucchiaio di zucchero di canna grezzo
- 1 cucchiaio di aceto balsamico
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 600 g di acqua
- 500 g di petto di pollo, a dadini
- 220 g di patata americana dolce, a cubetti (2 cm)
- 3 rametti timo fresco, solo le foglie + q.b.
- 1 - 2 pizzichi di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 150 g di funghi champignon cremino, in quarti
- 40 g di burro
- 30 g di farina
- 1 dado per brodo di pollo
- 50 g di panna fresca liquida
- latte q.b. per spennellare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3442.3 kJ / 819.5 kcal
- Białko
- 29.8 g
- Węglowodany
- 57.4 g
- Tłuszcz
- 51.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.3 g
- Błonnik
- 7.5 g
- Sód
- 1275.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fagottini sfogliati alle melanzane
50min
Pollo in salsa di sesamo, riso e verdure
40min
Polpette alla calabrese
50min
Polpettone con salsa ai funghi
1h 30 min
Pasticcio di Biltong, funghi e feta
1h 10min
Stufato di vitello e verdure all'austriaca a Cottura Lenta
2u. 45min
Spirali di frittata arlecchino
2h 30min
Pollo e patate in salsa piccante
1u.
Lasagne alla pecoraia
1h 40min
Torta salata ai funghi
1h 30 min
Polpette con patate al forno piccanti
1u.
Pizza con polpette in salsa piccante, scamorza e peperoni
3u. 50min