Torta salata di pollo, funghi e patate dolci

Torta salata di pollo, funghi e patate dolci

4.5 37 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
6 porzioni

Składniki

Pasta sfoglia
  • 200 g di burro a pezzi (1-2 cm) congelato
  • 200 g farina + q.b.
  • 90 g di acqua fredda
  • ½ cucchiaino di sale
Cipolle caramellate
  • 1 spicchio di aglio
  • 20 g di burro
  • 110 g di pancetta affumicata a striscioline (2 cm)
  • 250 g di cipolla a spicchi
  • 1 cucchiaio di zucchero di canna grezzo
  • 1 cucchiaio di aceto balsamico
  • ½ cucchiaino di sale
Ripieno
  • 600 g di acqua
  • 500 g di petto di pollo a dadini
  • 220 g di patata americana dolce a cubetti (2 cm)
  • 3 rametti timo fresco solo le foglie + q.b.
  • 1 - 2 pizzichi di sale
  • 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 150 g di funghi champignon cremino in quarti
  • 40 g di burro
  • 30 g farina
  • 1 dado per brodo di pollo
  • 50 g di panna fresca liquida
  • latte q.b. per spennellare

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1275.4 mg
Białko 29.8 g
Kalorie 3442.3 kJ / 819.5 kcal
Tłuszcz 51.3 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 28.3 g
Węglowodany 57.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...