Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 克 牛肉條
- 15 克 米酒
- 15 克 香油
- 10 克 醬油
- 5 - 10 克 太白粉
- 15 克 油
- 100 克 洋蔥 ,切條(約0.5公分)
- 150 克 蘆筍 ,切段(約4公分)
- 150 克 芒果果肉 ,切條(長約4公分)
- ¼ 茶匙 鹽
- ½ 茶匙 黑胡椒粗粒
- ¼ 茶匙 五香粉 (可省略)
- Wartości odżywcze
- na 4 人份
- Kalorie
- 3514.9 kJ / 840.8 kcal
- Białko
- 62.8 g
- Węglowodany
- 56.2 g
- Tłuszcz
- 43.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 176.4 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 1038.6 mg