![Betteraves Sous vide Betteraves Sous vide](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/79e72b0c76e9e847a4df74afdfaf6362/Derivates/094a80649a21a1b036e9f753b5d55fa165d8c8cf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Épluchage
- 800 g de betteraves crues, coupées en deux (environ 5 cm de large)
- 600 g d'eau
Cuisson des betteraves
- 995 g d'eau (pas plus haut que le niveau de remplissage max. de 2,2 l)
- ½ c. à thé de sel, au goût
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 268 kJ / 63.8 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 628.5 mg
Alternatywne przepisy
Vinaigrette citronnée
5min
Paillassons de pommes de terre (TM6)
35 Min
Vinaigrette au miso à l'érable
5min
Choucroute
96h
Caraméliser 400-500 g d'oignons
50 Min
Maïs vapeur au chili et à la lime
25 Min
Fond de légumes (végane)
30 Min
Lait de soya (Métrique)
1 godz. 35 min
Coleslaw au Découpe-Minute (TM6)
10min
Yogourt nature
12u.
Sauté de brocolis (TM6)
15 Min
Salade de chou
10min