Étagés d'aubergines

Étagés d'aubergines

5.0 4 oceny
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
9 portions

Składniki

Aubergine
  • enduit à cuisson antiadhésif
  • d'aubergines japonaises Ichiban, en 27 tranches (5 mm/¼ po)
    450 g
  • d'ail en poudre
    ¾ c. à thé
  • sel pour assaisonner
  • poivre noir moulu pour assaisonner
Fromages
  • de mozzarella en dés
    115 g
  • de zeste de citron
    2 - 3 morceaux
  • de parmesan en morceaux
    45 g
  • de ricotta fraîche
    225 g
Sauce
  • d'oignons en morceaux
    115 g
  • de carotte en morceaux
    60 g
  • d'huile d'olive
    15 g
  • de poivron rouge en morceaux
    60 g
  • gousses d'ail
    2
  • de sel selon le goût
    ½ c. à thé
  • de sauce tomate
    500 g
Assemblage
  • d'eau
    570 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 154 kcal / 644.4 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 9.4 g
Węglowodany 9.8 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Sód 571.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...