Topfenauflauf mit Äpfeln und Honig

Topfenauflauf mit Äpfeln und Honig

3.8 29 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Rosinen
    3 EL
  • Rum
    2 EL
    2 EL Apfelsaft
  • Äpfel, Sorte Braeburn
    500 g
  • Bio-Zitrone
    ½
  • Eier (Größe M)
    4
  • Zimt, gemahlen
    1 TL
  • Rapsöl zum Einfetten
    Kokosöl, zum Einfetten
  • Salz
    1 Prise
  • Vanillepaste
    1 TL
  • Honig
    80 g
  • Magertopfen
    300 g
  • Haferflocken, feinblättrig
    40 g
  • Mandelstifte
    2 - 3 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 335 kcal / 1403 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 211 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...