![Topfenauflauf mit Äpfeln und Honig Topfenauflauf mit Äpfeln und Honig](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/91784a71-0e4c-46c4-b3cf-729aa69a6843/Derivates/e884d5a5-1bee-4cfc-af17-60786aef5ef1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 EL Rosinen
-
2
EL Rum
lub 2 EL Apfelsaft - 500 g Äpfel, Sorte Braeburn
- ½ Bio-Zitrone
- 4 Eier (Größe M)
- 1 TL Zimt, gemahlen
-
Rapsöl zum Einfetten
lub Kokosöl zum Einfetten - 1 Prise Salz
- 1 TL Vanillepaste
- 80 g Honig
- 300 g Magertopfen
- 40 g Haferflocken, feinblättrig
- 2 - 3 EL Mandelstifte
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1403 kJ / 335 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 211 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfel-Topfen-Auflauf mit Kokos
1h 15min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55 Min
Faschierter Braten mit Zucchini, Speck und Mozzarella
1h 20min
Sellerie mit Brot-Crumble
50min
Grießauflauf mit Birnen und Preiselbeeren
1h 30 min
Topfenschmarrn ruckzuck
40 Min
Mohn-Topfen-Knödel mit Apfelmus (glutenfrei)
45 Min
Erdäpfel-Karfiol-Auflauf
1h 30 min
Reisauflauf mit Äpfeln
1 Std. 45 Min
Saftiger Polentaauflauf mit Äpfeln (glutenfrei)
1 Std. 25 Min
Topfenschmarrn
50min
Sonntagsgugelhupf
1 Std. 5 Min