Topfenauflauf mit Äpfeln und Honig
TM6 TM5

Topfenauflauf mit Äpfeln und Honig

3.8 (25 ocen)

Składniki

  • 3 EL Rosinen
  • 2 EL Rum
    lub 2 EL Apfelsaft
  • 500 g Äpfel, Sorte Braeburn
  • ½ Bio-Zitrone
  • 4 Eier (Größe M)
  • 1 TL Zimt, gemahlen
  • Rapsöl zum Einfetten
    lub Kokosöl zum Einfetten
  • 1 Prise Salz
  • 1 TL Vanillepaste
  • 80 g Honig
  • 300 g Magertopfen
  • 40 g Haferflocken, feinblättrig
  • 2 - 3 EL Mandelstifte

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1403 kJ / 335 kcal
Białko
20 g
Węglowodany
33 g
Tłuszcz
12 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Błonnik
2 g
Sód
211 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy