Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 375 g di yogurt intero bianco non dolcificato
- 120 g di zucchero
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 150 g di pan di Spagna un disco (Ø 22-24 cm e altezza 1 cm circa)
- 250 g di frutti di bosco, misti, freschi
- 25 g di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1176 kJ / 281 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
Alternatywne przepisy
Semifreddo nocciolato
8h 20 min
Torta ricotta e fichi
10h 30min
Gelato al cioccolato
12 Std.
Semifreddo al cioccolato/caffé
6h 25min
Torta gelato cocco e lamponi (vegan)
5 Std. 30 Min
Torta gelato al caffè con caramello allo Champagne
10 Std.
Paciarella
1h
Crostata gelata di frutta
13h 30 min
Torta gelato napoletana
18h 55min
Arrosto di maiale ripieno con verdure e pancetta affumicata
2h 5min
Torta al cioccolato bianco e crema al whisky
9 Std.
Torta cioccolato e cachi
1h