Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Kalbsbries
- 850 g Wasser, davon 250 g kalt, und mehr zum Abschrecken
- 750 g Essig
- Eiswürfel zum Abschrecken
- 300 g Frühlingszwiebeln, in Stücken (2-3 cm)
- 2 Knoblauchzehen
- 30 g Olivenöl
- 1 - 2 Prisen Salz
- 1 - 2 Prisen Pfeffer
- 100 g Weißwein, trocken
- 100 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2280 kJ / 545 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 45 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Lauch-Suppe (XXL)
1j
Pochierter Karpfen mit Linsengemüse
2 Std. 50 Min
Kartoffel-Wirsing Suppe mit geröstetem Speck und Brotwürfel & Rote Rüben Suppe mit Wasabi-Nockerl
1j 30 menit
Suppe mit Olivenöl, Knoblauch und Mandeln
5 min
Gorgonzola-Eis mit gedünsteten Birnen und gerösteten Walnüssen
15h
Spaghetti Carbonara
25 min
Chicorée mit Blauschimmelsauce
25 min
Spargelcremesuppe
40 min
Lachsfilets mit Sauerampfersauce
35 Min
Schöberl
20 min
Ossobuco sous-vide
13 godz.
Kalbfleisch in Thunfischsauce
13 godz.