Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Semmeln, altbacken
- Milch zum Einweichen
- 250 g durchwachsener Selchspeck
-
650
g Kalbsleber, geputzt
lub 650 g Schweineleber, geputzt - 80 g Zwiebeln, halbiert
- 10 g Butterschmalz
- 150 g Frühstücksspeck, in Scheiben, dünn aufgeschnitten
- 2 Eier (Größe M)
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 776 kJ / 185 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Geröstete Leber
30 Min
Topinambursuppe, Schmorbraten mit Erdäpfelknödel und Rotkraut; Apfel-Tiramisu
2 godz. 30 min
Zitronige Chicken-Wings sous-vide mit Erdäpfeln
3 Std.
Feine Streichwurst
14h 30min
Halászlé - pannonische Fischsuppe
1h 10min
Wildleberpastete im Glas mit Preiselbeeren
2 Std. 40 Min
Polnische Gerstensuppe (Krupnik)
45 Min
Jiddische Hendlleber mit Kirschenkoch
5h 15min
Leberpastete im Glas
4 Std.
Grammelpogatscherl
1h 10min
Kräftige Hühnersuppe mit Bröselknödel
1 godz. 50 min
Geflügelleberwurst
6 godz. 40 min