Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Buchweizen-Mehl (sehe Tipp)
- 2 ½ TL Salz
- 100 g Wasser und 2-3 Liter zum Kochen
- Kartoffelstärke, zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 3 Portionen
- Kalorie
- 2803.3 kJ / 670 kcal
- Białko
- 25.2 g
- Węglowodany
- 141.2 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 20 g
- Sód
- 5938.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Reissuppe (Congee)
4 Std. 5 Min
Hirse, gekocht
45 min
Vollkornpizza mit Spargelcreme, Mascarpone und geräuchtertem Lachs
4 Std.
Melanzani sous-vide
40 min
Geschälter Dinkel, gekocht
35 min
Langkornreis, gekocht
35 min
Palatschinken aus Haferflocken (glutenfrei)
45 min
Vollkornbrot Glutenfrei
4 Std.
Jasminreis, gekocht
35 min
Naturreis/Vollkornreis
40 min
Buchweizen-Hirsebrot (glutenfrei)
5h 20min
Brauner Langkornreis, gekocht
55 min