Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Haferflocken, glutenfrei
- 20 g Öl
- 210 - 220 g Milch
- 3 Eier (Größe M)
- 1 Msp. Backpulver
- 1 Prise Salz
- 2 TL Zucker, bei süßer Füllung
-
Butterschmalz zum Backen
lub Öl zum Backen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 702 kJ / 168 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 104 mg
Alternatywne przepisy
Saftiger Polentaauflauf mit Äpfeln (glutenfrei)
1h 25 min
Hirseknödel mit Spinat auf Tomatenragout (glutenfrei)
1h 20 min
Gebundene Gemüsesuppe mit Polenta
45 Min
Apfel-Hirse-Frühstück
30 min
Erbsen-Brokkolisuppe mit Feta und Minze
25 min
Cremige Brokkolisuppe mit Grünkern
35 Min
High Protein Brot (glutenfrei)
9 godz. 30 min
Linsenwraps (glutenfrei, vegan)
3h 40min
Mandel-Knusperkekse, vegan
50 min
Cremige Polenta mit Pfirsichen
50 min
Buchweizenblinis (glutenfrei)
1h 25 min
Gedämpftes Gemüse mit Mandel-Dill-Sauce
25 min