Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Verduras
- 10 g de hojas de cilantro, frescas
- 180 g de jitomate guaje, en cubos (1 cm)
- 250 g de pepino europeo, sin semillas, con pile y en cubos (1 cm)
- 210 g de garbanzos cocidos, escurridos
- 110 g de granos de elote, enlatados y escurridos
- 20 g de jugo de limón recién exprimido
- ½ - 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 20 g de aceite de oliva extra virgen
Salsa de aguacate
- 200 g de tomate verde, en cuartos
- 1 - 2 chiles serranos, o al gusto
- 1 aguacate grande (200 g de pulpa)
- 15 g de jugo de limón recién exprimido
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 15 g de aceite de aguacate
Montaje
- 100 g de lechuga romana, fileteada
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1205 kJ / 287 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 966 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tinga de setas
25 min
Barbacoa de hongos
30 min
Coctel de champiñones
20min
Ensalada de garbanzos
20min
Pozole de setas
1h
Tlacoyos de nopal
30 min
Bowl de garbanzos con salsa de cacahuate (vegano)
40 min
Tostadas de setas
30 min
Tostadas de arroz con aguacate y garbanzo
10min
Jitomates rellenos de atún, calabacita y menta
30 min
Enchiladas poblanas veganas
40 min
Ceviche de pepino y jícama
10min