Pizza rossa con burrata, melanzane e zucchine insaporite

Pizza rossa con burrata, melanzane e zucchine insaporite

4.3 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
6 pezzi

Składniki

Condimento
  • di olio extravergine di oliva
    50 g
  • spicchio di aglio
    2
  • di melanzana tagliata a fette (2 cm), poi a tocchetti (3 cm)
    170 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di zucchine tagliate a fette (2 cm), poi in quarti (2 cm)
    170 g
  • di acqua
    1000 g
  • di aceto
    60 g
Impasto
  • di concentrato di pomodoro
    30 g
  • di lievito di birra fresco
    5 g
  • di zucchero
    5 g
  • di acqua
    440 g
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • di farina manitoba
    350 g
  • di paprika dolce
    1 cucchiaio
  • di sale + q.b.
    5 g
  • succo di limone
    20 g
  • di polpa di pomodoro a pezzi
    250 g
    250 g di passata di pomodoro
  • di origano secco
    1 cucchiaino
  • di burrata fresca, tagliata a pezzi
    300 g
  • di basilico fresco lavate
    5 foglie

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 466 kcal / 1949.8 kJ
Białko 19.7 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 595.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...