Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pelare le patate
- 600 g di acqua
- 300 g di patate rosse di media dimensione (vedere consigli)
Spiedini
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 600 g di acqua
-
500
g di polpo fresco
lub 500 g di polpo surgelato - 250 g di olio di semi di girasole
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1973.5 kJ / 471.7 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 42.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 645.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpo alla Luciana
1 Std. 30 Min
Uova barzotte su pan brioche con salmone affumicato
5h 30min
Manzo Tri-Tip speziato con crema di spinaci
3h
Insalata di patate novelle e asparagi con pesto di aneto
40min
Spigola sottovuoto con crema di avocado e pomodorini
1 Std. 20 Min
Arrosto di vitello con salsa all'arancia
1h 40min
Pesce spada agli agrumi sottovuoto
1h 15min
Pomodorini sottovuoto
1h
Insalata di polpo e patate
2 Std.
Sgombro con crema di datterini gialli sottovuoto
40min
Insalata di polpo, patate e sedano al profumo di cedro
1sa 25 dk
Roastbeef speziato con purè di pomodori secchi e salsa al vino rosso
14h 30 min