Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g dried bird’s eye chillies
- 50 g dried chillies
- 250 g canola oil
- 4 star anise
- 3 cinnamon sticks
- 3 Chinese cardamom pods (cao guo)
- 4 dried bay leaves
- 10 g toasted white sesame seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 3259 kJ / 779 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 85 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mussels with Thai Green Curry Sauce
25 Min
Crispy Ikan Bilis
40min
Laksam (Kelantan Flat Rice Noodles in Fish Gravy)
2 Std. 25 Min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20min
Thai Steamed Fish With Lime
30min
Sambal kacang (peanut sauce)
35min
Tom Yam Mee Hoon
30min
Nyonya Spice Paste
15min
Sup Kambing (Aromatic Lamb Soup)
2h 20min
Tom Yum Goong
30min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 Min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45min