Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g whole chicken legs (approx. 2 whole chicken legs), with skin and bone, cut in pieces (4-5 cm)
- 10 g fish sauce
- 15 g garlic cloves, minced
- 1 tbsp curry powder
- ½ tsp salt
- 1 ½ tsp sugar
- 1 tsp dark soy sauce
- 20 g cooking oil
- 2 stalks fresh lemongrass, white part only, cut in pieces
- 50 g shallots (approx. 1 shallot)
- ½ fresh red chilli, deseeded, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 907.9 kJ / 217 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Curry chicken
1 godz.
Ginger sesame oil chicken
25 Min
Braised Yee Mee
30 min
Dried Chilli Chicken with Potato
30 min
Curry Chicken
1 godz.
Braised Chicken Wings With Mushrooms
1 godz.
Braised Chicken with Mushroom
1 Std. 30 Min
Four Course Meal (Chicken Rice)
1 godz. 25 min
Spicy Black Pepper Chicken
50 Min
Taiwanese three cup chicken
20min
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45 Min
Fast and easy stir fried mee hoon
20min