
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 duck whole boneless (approx. 1500 g) (see Tips)
- 3 tsp sea salt
- 2 ½ tsp ground black pepper
- 1 ½ tbsp dried marjoram
- 100 g brown onion cut in pieces
- 2 garlic cloves
- 20 g unsalted butter
- 150 g chicken liver without veins or membranes, cut into 2-3 cm pieces
- 200 g turkey mince broken into pieces
- 15 pitted prunes
- 40 g breadcrumbs
- 1 egg
- 50 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 597.4 kcal / 2509.2 kJ
- Białko
- 23.6 g
- Tłuszcz
- 51.7 g
- Węglowodany
- 8.7 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.7 g
- Sód
- 704.7 mg