Potato and porcini mushroom soup
TM6 TM5

Potato and porcini mushroom soup

3.7 (16 ocen)

Składniki

  • 50 g celery, cut into pieces
  • 50 g carrot, cut into pieces
  • 50 g onion, cut into halves
  • 2 garlic cloves
  • 40 g unsalted butter
  • 1200 g water
  • 400 g potatoes, peeled and cut into pieces (1-2 cm)
  • 1 tsp dried marjoram
  • 20 g dried porcini mushrooms
  • 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
  • 1 tsp sea salt
  • ¼ tsp ground black pepper

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
747.8 kJ / 178.7 kcal
Białko
3.1 g
Węglowodany
24.7 g
Tłuszcz
8.4 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Błonnik
3.7 g
Sód
509.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy