Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g celery, cut into pieces
- 50 g carrot, cut into pieces
- 50 g onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 40 g unsalted butter
- 1200 g water
- 400 g potatoes, peeled and cut into pieces (1-2 cm)
- 1 tsp dried marjoram
- 20 g dried porcini mushrooms
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 747.8 kJ / 178.7 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 509.8 mg
Alternatywne przepisy
Bulghur and lentil soup
1hod.
Grisons barley soup
1hod. 15min
Cream of mushroom soup
20min
Sweetcorn and potato chowder
40 Min
Vegan potato and onion bake (Thermomix® Cutter, TM6)
1u. 30min
Beef stew with gnocchi
3 godz. 15 min
Potato and Dried Mushroom Soup
35min
Portuguese green eggs
50 min
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45min
Pork, sage and prune casserole with winter veg mash (Diabetes, TM6)
45min
Mini Basque cheesecakes (Dani Valent)
2h 25 min
Warm cabbage dish
15min