Potato and porcini mushroom soup

Potato and porcini mushroom soup

3.7 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • celery cut into pieces
    50 g
  • carrot cut into pieces
    50 g
  • onion cut into halves
    50 g
  • garlic cloves
    2
  • unsalted butter
    40 g
  • water
    1200 g
  • potatoes peeled and cut into pieces (1-2 cm)
    400 g
  • dried marjoram
    1 tsp
  • dried porcini mushrooms
    20 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 tsp
  • sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 178.7 kcal / 747.8 kJ
Białko 3.1 g
Tłuszcz 8.4 g
Węglowodany 24.7 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Sód 509.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...