Turkey pasta in a creamy mushroom sauce

Turkey pasta in a creamy mushroom sauce

4.4 62 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • vegetable oil
    40 g
  • brown onion cut into eighths
    1
  • skinless turkey breast fillet cut into strips (3 x 1 cm - see Tips)
    400 g
  • button mushroom cut into halves or quarters
    250 g
  • water plus extra to cook
    150 g
  • sea salt plus extra to cook
    1 tsp
  • Chicken stock paste (see Tips)
    ½ tsp
  • pouring (whipping) cream
    200 g
  • cornflour
    15 g
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • Dijon mustard
    2 tsp
  • dried pasta of choice
    500 g
  • fresh chives chopped, to garnish
    ½ bunch

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 592.9 mg
Białko 41.9 g
Kalorie 3867.5 kJ / 924.4 kcal
Tłuszcz 37.9 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 14.5 g
Węglowodany 102.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...