White Bean, Tasmanian truffle and chive soup (Paul Foreman)

5.0 3 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
6 portions

Składniki

  • garlic cloves
    2
  • truffle oil plus extra to serve
    10 g
  • fresh Swiss brown mushrooms sliced
    60 g
  • brandy
    30 g
  • chicken broth bone,
    200 g
    2 tsp Chicken stock paste, with 200 g water (see Tip)
  • pouring (whipping) cream
    300 g
  • full cream milk
    200 g
  • truffle creme
    25 g
  • dashi powder
    5 g
  • cannellini beans rinsed and drained
    2 cans
  • sea salt to season
    ½ tsp
  • ground white pepper to season
    ¼ tsp
  • fresh chives finely sliced
    15 g
  • bread of choice, to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 287.8 mg
Białko 15.8 g
Kalorie 1852.3 kJ / 442.7 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 13.4 g
Węglowodany 40.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...