Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla a metà
- 2 - 3 spicchi di aglio
- 40 g di concentrato di pomodoro
- 30 g di burro
- 200 g di lenticchie rosse secche
- 2 cucchiai di menta secca tritata
- 30 g di riso
- 20 g di bulgur
- 1 ½ - 1 ¾ cucchiaini di sale
- ¼ cucchiaino di pepe nero macinato
- ¼ cucchiaino di peperoncino secco piccante
- 1470 g di acqua, a temperatura ambiente
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1660 kJ / 396.5 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Błonnik
- 10.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di lenticchie e zucca
45 dk
Zuppa di lenticchie
50 dk
Minestra lenticchie e spinaci
50 dk
Zuppetta di ceci
45 dk
Mix di cereali con ceci e verdure alla curcuma (vegan)
30 Min
Zuppa al profumo di curcuma
1sa
Curry di lenticchie alla cingalese (Dahl)
30 Min
Insalata di bulgur, tonno e fagioli
45 dk
Zuppa di lenticchie alla turca
1sa
Zuppa di lenticchie rosse
50 dk
Paté di lenticchie rosse al curry
4hod. 10min
Zuppa di quinoa e fagioli borlotti
35 dk