Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 135 g di acqua
- 300 g di farina di semola di grano duro
- 15 g di olio di oliva
Ragù di lenticchie
- 50 g di cipolla
- 70 g di carota a pezzi
- 50 g di sedano a pezzi
- 1 foglia di salvia fresca
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di concentrato di pomodoro
- 100 g di vino rosso
- 200 g di lenticchie rosse, secche decorticate
- 500 g di passata di pomodoro
- 250 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di zucchero
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Besciamella vegan
- 500 g di bevanda a base di riso, non zuccherata
- 250 g di acqua
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 75 g di farina
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2115.7 kJ / 505.7 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 78.8 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 8.5 g
- Sód
- 501.2 mg
Alternatywne przepisy
Ragù alla soia (vegan)
40 Min
Parmigiana vegetariana con ragù di lenticchie
1 Std. 25 Min
Lasagne con ragù di verdure (Bimby Friend)
1u. 10min
Paccheri gratinati al ragù di tofu (vegan)
1h
Ragù di lenticchie
1 Std. 15 Min
Lasagne con ragù di soia (vegan e senza glutine)
2 godz.
Lasagna vegetariana
2 godz.
Pasta al forno vegetariana
40 Min
Lasagne al ragù di lenticchie (vegan)
2óra 20p
Pasta al forno vegana
1h
Pesto di mandorle e tofu (vegan)
15 Min
Lasagne alle verdure (vegan)
2 godz.