Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kruidenboter
- 60 g boter, in stukken
- 2 teentjes knoflook
- 1 takje verse peterselie, enkel de blaadjes
- 2 stengels verse dille, enkel de blaadjes
- 1 takje verse rozemarijn, enkel de blaadjes
- 2 takjes verse bieslook, in stukken
- ½ tl zout (opcjonalnie)
Flatbread
- 350 g volle yoghurt
- 350 g broodbloem, plus extra om te bestuiven
- 1 el bakpoeder
- 1 tl zout
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 1045 kJ / 250 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizzadeeg
1h
Thaise groene curry en citroengras met rijst
1h 50 min.
Pitabrood
2h
Rode uiensoep met gehaktballen
40min
Lamscurry en komkommer-munt couscous
9 Std.
Plukbrood met eieren en zongedroogde tomaten
1h 30min
Eieren in falafel korst met yoghurtsaus
Brak ocen
Manakeesh, Libanese gekruide flatbread
3h 20min
Kaastaartijs
Brak ocen
Flatbread gevuld met mozzarella
45min
Pulled pork met gestoomde broodjes
3 Std.
Falafel met rode bieten hummus
20min