Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g olijfolie
- 500 g ui, in vieren gesneden
- 8 teentjes knoflook
- 1300 g rundergehakt, in stukken (3 cm)
- 800 g gehakte tomaten, uit blik
- 100 g water
- 50 g tomatenpuree
- 2 tl suiker
- 3 tl zout
- 2 tl zoete paprikapoeder
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- 2 ½ el gedroogde oregano
- 1 ½ tl gemalen komijn
- 1 - 2 tl gemalen cayennepeper, naar smaak
- 4 gedroogde laurierbladeren
- 4 kruidnagels
- 1600 g kidneybonen, uit blik (4 blikken van 400 elk)
- 60 g donkere chocolade, in stukken (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1949 kJ / 465 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 1075 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Warme spruitjessalade met mango, avocado en gepocheerde eieren
55min
Romige courgettensoep
35 Min
Garnaal en zoete aardappel beignets
55min
Kipnuggets
40 Min
Courgette en ham lasagne
1h 5min
Hainanese kiprijst
1 Std. 20 Min
Graubünden gerstsoep
Brak ocen
Bloemkool met kaas en gekookte eieren
35 Min
Groentencurry met rijst
Brak ocen
Zalm in champignonroomsaus met aardappelen
Brak ocen
250 g sjalot kleuren
Brak ocen
Kip-miso stoofpot
1h 45min