Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g olijfolie
- 500 g ui, in vieren gesneden
- 8 teentjes knoflook
- 1300 g rundergehakt, in stukken (3 cm)
- 800 g gehakte tomaten, uit blik
- 100 g water
- 50 g tomatenpuree
- 2 tl suiker
- 3 tl zout
- 2 tl zoete paprikapoeder
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- 2 ½ el gedroogde oregano
- 1 ½ tl gemalen komijn
- 1 - 2 tl gemalen cayennepeper, naar smaak
- 4 gedroogde laurierbladeren
- 4 kruidnagels
- 1600 g kidneybonen, uit blik (4 blikken van 400 elk)
- 60 g donkere chocolade, in stukken (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1949 kJ / 465 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 1075 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sabayon met sinaasappellikeur
15min
Sous-vide varkenswangetjes in rode wijn
8sa 45 dk
Thaise burgers
30 分钟
Macaroni met ham en kaas
1 Std. 20 Min
Gevulde kalkoentaart
1小时 30 分钟
Zuurkoolsoep, gevulde gestoomde broodjes met romige champignonsaus
55min
Pulled pork burgers
Brak ocen
Groentencurry met rijst
Brak ocen
Crostini met champignons en fontinakaas
Brak ocen
Flatbread met peer en geitenkaas
3h
Chilli con carne
35 分钟
Gnocchi met tomaat-mascarponesaus, broccolisalade en fruitsorbet
30 分钟