Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 gambones crudos enteros
- 1 diente de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 8 - 10 hojas de canónigos
- 2 tomates cherry en cuartos
- 2 kumquats en rodajas de 1 mm
- 30 g de azúcar
- 10 g de agua
- 30 g de zumo de limón
- 1 cucharadita de pimienta negra molida
- 1 cucharada de vinagre de jerez
- zumo de lima para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1342 kJ / 320 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 106.6 mg
Alternatywne przepisy
Salmón marinado al jengibre con salsa de cítricos y wasabi
48h
Salmorejo con helado de mascarpone e Idiazábal y crujiente de ibérico
6 godz. 45 min
Dorada con salsa Bercy
35 min
Chutney de higos y bastones de ibérico
1 godz. 30 min
Pintxo de polvo de queso Idiazábal
10min
Magret de pato con salsa de cerezas
45 min
Mejillones marinados con crema de azafrán
40 min
Langostinos con salsa al oporto y chocolate
30 min
Navajas con crema de verduras al aroma de cítricos
45 min
Rape alangostado en salpicón con vinagreta de cítricos
1h
Cigalas al ajillo
20 min
Langostinos al romesco
15 Min