Wersje kompatybilne
Gratinado de pasta y frutos de mar con bechamel (sin lactosa)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta y frutos de mar
- 1500 g de agua
- 1 cucharada de sal gorda
- 300 g de pasta corta seca tipo tiburones, coditos, etc
- 1 cucharada de aceite
- 500 g de pescado y marisco fresco variado limpio en trozos de 2 cm (gambas, mejillones, pescado, calamar, etc.)
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
La salsa bechamel sin lactosa
- 25 g de aceite
- 35 g de almendra molida
- 40 g de harina
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 300 g de agua
- 1 cucharadita de cebollino fresco picado (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2236.5 kJ / 529.8 kcal
- Białko
- 26.8 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta con salmón ahumado y gambas para dos
30min
Arroz con atún
25min
Fideuá con caballa
30min
Risotto de espinacas y gambas
25min
Pasta con guisantes y langostinos
40min
Arroz con atún, espinacas y judías rojas
25min
Risotto con salmón ahumado
20min
Pasta con chipirones y setas al ajillo
25min
Espaguetis con mejillones y chirlas
1h
Paella mixta (HESTAN CUE)
40min
Risotto con calabacín y langostinos
55min
Risotto de gambones y calabacín
25min