Wersje kompatybilne
Tacos de bacalao a la provenzal con salsa tártara
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa tártara
- 250 g de aceite de oliva
- 1 huevo duro
- 10 g de alcaparras
- 10 g de pepinillos en vinagre
- 10 g de cebollitas en vinagre
- 1 huevo
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 1 - 2 pellizcos de sal
Bacalao
- 1000 g de lomos de bacalao desalado (en trozos de aprox. 5x5 cm)
- 100 g de harina de trigo
- 100 g de pan rallado
- 1 cucharada de hierbas provenzales secas
- 2 huevos batidos
- 300 - 400 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2196 kJ / 525 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Tłuszcz
- 31.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada César
20 λεπτ.
Tartar de buey
10 Min
Fondue bourguignon con 4 salsas - Francia
45 min
Salsa de torta del Casar
10 Min
Blinis con tartar de salmón
1 godz. 20 min
Langostinos dos salsas
30min
Vinagreta de mostaza y eneldo
5 λεπτ.
Fondue de carne (borgoña)
1h
Salmón marinado al jengibre con salsa de cítricos y wasabi
48h
Bacalao con salsa tártara (HESTAN CUE)
20 λεπτ.
Hamburguesas de buey y aceituna con cebolla caramelizada
3 Std.
Aliño con vinagre balsámico
10 Min