Panini al pesto rosso e uova sode

Panini al pesto rosso e uova sode

4.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
12 porzioni

Składniki

  • 40 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
Impasto
  • 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • 30 g di pomodori secchi sott'olio ben sgocciolati
    30 g di pomodori secchi
  • 130 g di acqua
  • 100 g di latte
  • 1 cucchiaino zucchero
  • 25 g di lievito di birra fresco sbriciolato
  • 500 g di farina tipo 00
  • 40 g olio di oliva + q.b.
  • 1 ½ cucchiaino di sale
Uova
  • 6 uova, medie (circa 60 g) fredde di frigorifero
  • acqua per riempire fino a 1 l
Terminare la preparazione
  • 2 cucchiai di pangrattato per spolverizzare
  • 50 g di pesto rosso

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 235.3 mg
Białko 10 g
Kalorie 1146 kJ / 273.9 kcal
Tłuszcz 9.7 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 36.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...