Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de agua
- 300 g de pan del día anterior, en trozos (4-5 cm) (p. ej. bolillo, baguette, etc.)
- 100 g de aceite de oliva
- 8 dientes de ajo sin pelar y ligeramente aplastados
- 2 chorizos semicurado, en medias lunas de (1 cm)
-
150
g de panceta de cerdo, sin ahumar y en rebanadas (1 cm)
lub 150 g de tocino ahumado, en rebanadas (1 cm) - 1 cdita paprika, dulce
- 200 g uva blanca
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3223 kJ / 771 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 55 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1449 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espaguetis carbonara
25 min
Judías blancas con chorizo
50min
Arroz a la cubana (Hestan Cue™)
1 godz.
Patatas fritas crujientes
35 min
Migas con chorizo y uvas (HESTAN CUE)
40 min
Lentejas con chorizo
1 Std. 30 Min
Macarrones boloñesa
40 min
Tortillitas de bacalao con miel (Hestan Cue™)
30 min
Caracoles a la madrileña (Cocción lenta)
4 Std.
Almejas a la marinera
1h 10min
Migas con pimientos de Padrón
30 min
Salsa brava
10min