Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de gambas arroceras crudas (sólo cabezas y cáscaras, reserve los cuerpos)
- 1 puerro cortado en trozos (3 cm)
- 25 g de aceite de oliva virgen extra
- 800 g de agua
- 150 g de huesos de rape
- 1 cucharadita de sal
- 2 ramitas de perejil fresco
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 376 kJ / 90 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Gazpacho
10min
Natillas
40 min
Arroz caldoso
1h 15 min
Almejas a la marinera
30 min
Arroz negro con calamares (Hestan Cue™)
40 min
Almejas a la marinera
1h 10 min
Sopa de pescado
55 min
Mayonesa
5min
Mejillones con salsa de jitomate
45 min
Ensaladilla rusa
1h 15 min
Champiñones o setas al ajillo
20min
Arroz negro con gambones y sepia
45 min