Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de gambas arroceras crudas (sólo cabezas y cáscaras, reserve los cuerpos)
- 1 puerro cortado en trozos (3 cm)
- 25 g de aceite de oliva virgen extra
- 800 g de agua
- 150 g de huesos de rape
- 1 cucharadita de sal
- 2 ramitas de perejil fresco
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 376 kJ / 90 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Arroz integral meloso con sepia y gambones
1 Std. 30 Min
Arroz negro con gambones y sepia
45 Min
Arroz caldoso
1 Std. 15 Min
Natillas
40 Min
Pollo en pepitoria
45 Min
Sopa de pescado
55min
Almejas a la marinera
30 Min
Croquetas de jamón con bechamel rápida
9 godz. 15 min
Guisantes con jamón
30 Min
Calamares en su tinta
1 Std. 5 Min
Gazpacho
10 Min
Alioli
10 Min