Boloñesa gratinada de lentejas y salami

Boloñesa gratinada de lentejas y salami

3.3 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 raciones

Składniki

  • 70 g de queso parmesano en trozos
  • 2 ramitas de romero fresco (solo las hojas)
  • 600 g de nata líquida
  • 2 huevos
  • 800 g de tomate tamizado
  • 10 g de aceite de oliva
  • 400 g de lentejas cocidas (en conserva) aclaradas y escurridas
  • 1 cucharada de hierbas provenzales secas
  • ½ cucharadita de sal
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • 250 g de espaguetis (crudos)
  • 150 g de pimiento rojo en juliana
  • 100 g de salami en lonchas
  • 50 g de queso rallado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 710.9 mg
Białko 20.6 g
Kalorie 2667 kJ / 637 kcal
Tłuszcz 42.7 g
Błonnik 7.1 g
Tłuszcz nasycony 22.4 g
Węglowodany 45.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...