Fabada asturiana de mazapán

Fabada asturiana de mazapán

3.7 18 ocen
Przygotowanie 2 godz.
Czas całkowity 2 godz.
12 raciones

Składniki

Mazapán
  • 160 g de azúcar glas
  • 200 g de almendra molida
  • 30 g de clara de huevo pasteurizada
Mazapán de cacao
  • 200 g de azúcar glas
  • 250 g de almendra molida
  • 20 g de cacao puro en polvo
  • 40 g de clara de huevo pasteurizada
Morcilla
  • 30 g de agua
  • 40 g de azúcar
  • 60 g de ciruela pasa sin hueso en cuartos
    60 g de dátiles sin hueso, en cuartos
  • 60 g de nueces en mitades troceadas a mano
  • cacao puro en polvo
Caldo de albaricoque
  • 100 g de mermelada de albaricoque
  • 50 g de agua
  • 30 g de azúcar
  • 50 g de vino blanco
Chorizo de dos mazapanes
  • ¼ - ½ cucharadita de colorante rojo o naranja (ajustar)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 17 mg
Białko 8.8 g
Kalorie 1826 kJ / 436 kcal
Tłuszcz 23.6 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 47.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...