Schotse eieren met salade van knolselder en wortelen

Schotse eieren met salade van knolselder en wortelen

4.6 5 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 porties

Składniki

Eieren
  • eieren, medium (53-63 g) koud
    6
  • water te vullen tot 1L
Knolselder-wortelsalade
  • knolselder in stukken (2 cm)
    300 g
  • wortelen in stukken (2 cm)
    300 g
  • yoghurt, 3,5% V.G.
    100 g
  • mayonaise
    20 g
  • vers geperst citroensap
    10 g
  • honing
    10 g
  • zout
    1 tl
  • gemalen witte peper
    2 snuifjes
Schotse eieren
  • sjalot gehalveerd
    50 g
  • verse peterselie enkel de bladeren
    2 takjes
  • rundsvlees ontdaan van pezen, in stukken (3 cm)
    600 g
  • ei, medium (53-63 g)
    2
  • mosterd
    15 g
  • paneermeel
    70 g
  • zout
    1 ½ tl
  • gemalen witte peper
    ½ tl
  • bloem om te bestrooien
    20 g
  • frituurolie
    1500 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 742 mg
Białko 32.8 g
Kalorie 1933 kJ / 462 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Węglowodany 24.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...